"Hur gör du?!"

Denna fråga har jag fått många gånger när det gäller mina teckningar.
Jag brukar då ställa mig själv frågan; "Jadu... Hur gör jag egentligen?" och kommer oftast fram till svaret "Jag övar."
Det är nyckeln till att bli bättre inom i princip allt, inte bara teckning. Man börjar alltid någonstans, och tycker man att det är något som man skulle vilja fortsätta med och bli bättre på så sätter man ju sig inte ner och väntar på att ett underverk ska inträffa och poff!, så är man plötsligt proffs.

Jag har uppfunnit ett finurligt motto över vad som behövs för att teckna; PPPP, vilket innebär
Pens
Paper
Practise
Patience

Det är faktiskt det viktigaste för att man ska lyckas. Pennor, papper, övning och tålamod. Självklart behövs dessutom motivation - man ska tycka det är roligt, annars brukar det oftast gå åt skogen och det slutar med att det inte finns någon vilja eller djup bakgrund i konstverket. Det blir ytligt och bara fel.
 
Slänger ut ett av många bevis på att övning ger färdighet:
 
Öga ritat av mig år 2011.
Öga ritat av mig år 2014.
 
Hur många ögon jag ritat mellan dessa tre år vet jag inte. Väldigt många, kan jag ju påstå. En del har blivit så dåliga att jag slängt dem, men jag har ju alltid kunnat se vad det är jag gör för fel och kunnat förbättra det i nästa. Det är riktigt häftigt att se resultatet efter en lång process. Så, gott folk, sluta aldrig öva!! Jag kommer då aldrig göra det.
 
Till teckningen ovan tror jag att jag använde fyra olika pennor: En stiftpenna, en 6B-penna, en svart fineliner och en vit gelpenna. Dessutom användes sudd, stompf och knådgummi flitigt. Överdrivet mycket material behövs inte. Sedan får man helt enkelt sätta sig och experimentera med kontraster, former, toner och detaljer. Använd gärna en referens- eller spegelbild första gångerna och iaktta den noga.
 
Så till er som frågar "hur jag gör" är mitt huvudsakliga svar PPPP.


Kommentarer ✌


☛Vad heter du?:
☚Kom ihåg mig?

☛Din e-postadress: (bara jag som ser)


☛URL/Bloggadress: (om du har)


☛Och nu till vad du har att säga:
Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus