Va? Stompf? Knådgummi? Batterisudd?!

Lustiga namn, de där konstiga mojängerna. Och väldigt användbara när man ritar med blyerts. Många har aldrig hört talas om det, så jag tänkte faktiskt skriva lite om dem här.
 
Stompf
är en vit avlång rulle med spetsiga kanter (som en penna) gjord av hårt ihoppressad papp. Tror jag. Det känns så i alla fall... De finns i många olika storlekar och används till att smeta ut blyertsen till en mjuk blandning (sketans bra till hud) om man inte vill kladda ner pappret med fingeravtryck. Väldigt praktiskt eftersom ens fingertoppar kan ibland bli otympliga om man vill tona t.ex. en ögonlock.
 
Knådgummi
är som ett sudd, fast inte i fast form. Känns ungefär som leklera och är till för att tryckas mot blyerts där man känner att man tryckt för hårt. "Kornen" från blyertsen fastnar då på den gummiaktiga massan och resultatet blir ljusare. Bra då man kan forma det hur man vill och kan nå mycket små områden.
 
Batterisudd
är en manick som är precis som det låter; ett suddigum som drivs av batteri. Man använder små "suddstift" i form av cylindrar som sätts fast längst fram på makapären och som sedan snurrar extremt fort när man håller inne en knapp. Det suddar mycket bättre och effektivare än ett vanligt på grund av farten, och är smidigt när man bara vill sudda detaljer.
 
Stompf och knådgummi brukar finnas att köpa i vanliga bokhandlar eller konstbutiker. Batterisudd kan vara svårare att få tag i, brukar finnas i större butiker i större städer. Jag köpte mitt på internet.


Kommentarer ✌


☛Vad heter du?:
☚Kom ihåg mig?

☛Din e-postadress: (bara jag som ser)


☛URL/Bloggadress: (om du har)


☛Och nu till vad du har att säga:
Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus