Whitney Houston

Detta är faktiskt min allra första porträtteckning i färg. En fantastisk kvinna med en makalös sångröst. Jag som är van vid blyerts blev förvånad över att experminterandet med färgpennor kunde vara så roligt. Den största skillnaden mellan de två metoderna enligt mig är att man får jobba i många fler lager i färg än blyerts. Ville jag ha fram en speciell nyans fick jag blanda tre till fyra olika färger för ett bra resultat.
 

Håret var mest krävande. Alla dessa lockar... Däremot var huden faktiskt riktigt rolig. Intressant att leka med skuggorna vid armar och hals!
Här är de pennor jag använde mest. (Hudfärgspennor från Derwent.) Det är nästan magiskt hur många fina och olika nyanser man kan få fram bara genom att arbeta med dessa fem! Ser fram emot fler porträtt som jag och pennorna kommer skapa i framtiden och utvecklas med denna, för mig nya, metod! Det är alltid kul med nya utmaningar!!
Jag kan varmt rekommendera att prova rita i färg (och att lyssna på några Whitney-låtar), oavsett om det är en människa eller något annat. Det är roligare än det låter!


Kommentarer ✌
Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Underbar teckning! Du är riktigt begåvad.

2014-07-28 14:01:15
URL: http://sessie.se


☛Vad heter du?:
☚Kom ihåg mig?

☛Din e-postadress: (bara jag som ser)


☛URL/Bloggadress: (om du har)


☛Och nu till vad du har att säga:
Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus