Förlovningsfjäril

       

 
Ritade denna mestadels påhittade fjäril till min farbror och hans blivande fru som förlovningspresent. Att rita fjärilar är riktigt kul om man tycker om att leka med färger, former och detaljer. Bara fantasin sätter gränserna!
 

Porträtt

 
 
Samuel, min stilige bror. Kamera: Sony a58

Söderåsens nationalpark

Bilder från den trolska bokskogen i Skäralid, Skåne. Precis ett sånt ställe där man förväntar sig att stöta på en figur ur John Bauers målningar bakom en mörkgrönt mossig sten eller en gammal bro över en porlande bäck som utgör det enda ljudet i den solbefläckade, täta skogen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
                  
Kamera: Sony a58
 

Whitney Houston

Detta är faktiskt min allra första porträtteckning i färg. En fantastisk kvinna med en makalös sångröst. Jag som är van vid blyerts blev förvånad över att experminterandet med färgpennor kunde vara så roligt. Den största skillnaden mellan de två metoderna enligt mig är att man får jobba i många fler lager i färg än blyerts. Ville jag ha fram en speciell nyans fick jag blanda tre till fyra olika färger för ett bra resultat.
 

Håret var mest krävande. Alla dessa lockar... Däremot var huden faktiskt riktigt rolig. Intressant att leka med skuggorna vid armar och hals!
Här är de pennor jag använde mest. (Hudfärgspennor från Derwent.) Det är nästan magiskt hur många fina och olika nyanser man kan få fram bara genom att arbeta med dessa fem! Ser fram emot fler porträtt som jag och pennorna kommer skapa i framtiden och utvecklas med denna, för mig nya, metod! Det är alltid kul med nya utmaningar!!
Jag kan varmt rekommendera att prova rita i färg (och att lyssna på några Whitney-låtar), oavsett om det är en människa eller något annat. Det är roligare än det låter!

Vi kör igen!

Hallå kamrater!
 
Ett år har passerat sedan mitt senaste inlägg här på bloggen. Ni som troget väntat på en traumatisk anledning till denna paus blir antagligen besvikna, eftersom det inte finns någon. Sedan jag började gymnasiet kände jag helt enkelt att jag inte ville spendera så mycket tid framför datorn för att driva en blogg. Jag prioriterade annat.
 
Men nu, gott folk, har jag goda nyheter! Jag har fräschat upp mitt krypin lite här och var för en spritt språngande nystart. Dock kommer det bli annorlunda än innan då jag skrev mycket. Ni kommer knappt läsa något om min vardag, utan istället få mer utav mina favoriter; teckning och fotografi. Dessutom vet jag redan nu att uppdateringen inte kommer bli regelbunden, så det får ni stå ut med. (Om man väljer att följa mig via bloglovin' får man ett mail när jag gjort ett inlägg.)
 
Att skriva om allt som händer i mitt liv tar för mycket tid, speciellt när jag satsar hårt i skolan. Därför blir detta nu någon slags "kreativitetsblogg" där bilderna får ersätta mina ord och tala för sig själva. Huvudsyftet är egentligen att ni som läsare ska få ta del av mina tankar genom teckning och foto för att sedan själva inspireras (eller bara njuta, förhoppningsvis). Jag vill lyfta fram allas kreativa sidor och väcka ideér och tankar.
 
Självklart kommer alla mina gamla inlägg finnas kvar för er som vill ha ett gott skratt. Jag skäms inte för arkiven, så bläddra gärna runt bland kategorierna!
 
Alltså: Lite mer seriöst, mindre vardag, mer teckning och mer fotografi!
(Jag skrev lite mer seriöst)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus